maanantai 14. tammikuuta 2013

Valmiina värikylpyyn!

Ihanaa, pitkän tauon jälkeen alkaa taas värikylpy! Muskari ei enään jatku joten kiva että meille jäi edes yksi harrastus. Värikylvyn aloitimme Charloten ollessa 4kk, ja nyt hän on jo 8kk, joten meidän täytyi käydä hommaamassa uusi asukin taidekurssia varten.

Värikylvyssä voi olla ihan vaippasiltaankin, mutta Charlotella tulee aina vähän vilu joten on kiva että on edes jotain päällä. Viimeksi meillä oli lyhythihainenbody ja shortsit, mikä oli ihan toimiva yhdistelmä. Nyt meillä on shortsihaalari mikä käy varmasti ihan yhtä hyvin. Otin haalarin koossa 74, ja luulen että pärjätään sillä koko kurssin ajan.


























Charlotte on nyt oppinut menemään ihan itse istuma-asentoon :)



























Mielenkiinnolla odotan kuinka moni muu edelliseltä kurssilta jatkaa nyt myös tässä seuraavalla.

2 kommenttia:

  1. Eksmää kommentoinukka tähän viä mitään? Mää oon harkinnut tämmöstä värikylpyjuttua kotona, mitä "maaleja" suosittelisit?

    Oliko paljon tuttuja vielä mukana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vain kaksi tuttua tuli tähän ryhmään. Muut lieneen sitten jo niin isoja että pääsivät 1-vuotiaiden ryhmään :)

      Maalaukseen kannattaa ensinnäkin hankkia erilaisia papereja ja kartonkeja. Me ollaan kotona maalattu kylppärissä, ja ollaan kiinnitetty paperi kauttaaltaan maalarinteipillä kiinni lattiaan. Maalaamiseen käy esim marjat ja soseet, mutta kannattaa tarjoilla ne maalatessa erilaisista kupeista entä suoraan elintarvikepakkauksestaan ettei yhdisty ruokailuhetkeen.

      Maalaustarvikkeista hyviä ovat myrkyttömät vaha- ja pullovärit. Hyviä ovat esim. Color&Co redimix pullovärit, jotka ovat tavallisia sormivärejä riittoisammat ja myrkyttömät (tarkista aina pullon kyljestä teksti non-toxic). Useimmat tavalliset sormivärit eivät sovellu lainkaan alle 3 vuotialle. Hyviä vahaliituja ovat myrkyttömät Stokmarin ja ÖköNormin liidut tai tai muut mehiläisvaha-liidut. Liituja ostaessa kannattaa varmistua myrkyttömyydestä ja värikylläisyydestä. Lapsi turhautuu helposti tekemiseen, jos työvälineestä ei lähde kunnolla väriä.

      Maalin päälle voi myös ripotella esim riisiä, siemeniä, leseitä tms. Lapsi lumoutuneena katselee näitä ruokasateita ja saa kokeilla erillaiselta tuntuvia raaka-aineita. Ne myös kivasti liimautuvat maaliin.

      Suurimmaksi osaksi ollaan värikylvyssä käytetty elintarvikkeita.

      Poista