lauantai 19. tammikuuta 2013

Hampaiden hoito-ohjeet

Kävimme tällä viikolla 8-kk neuvolassa ja siellä muistuteltiin hampaiden pesusta. Täytyy myöntää että olin unohtanut koko jutun. Hampaita on vasta yksi, joten tuntuu oudolta harjailla sitä ainokaista, mutta toki ymmärrän sen yhdenkin hampaan harjailun tärkeyden, ja niinpä me sitten harjaillaan! :)

Saatiin neuvolasta mukaan hampaiden hoito-ohje missä kehoitetaan puhdistamaan suu aamuin ja illoin heti ensimmäisten hampaiden puhjettua. Nykyään ohjeistetaan myös sipaisemaan tahnaa harjan kärkeen heti 0-vuotiaasta alkaen.


























Harja ja tahna, joka ei ole liian "tujua". Myös ankka vartioimaan harjaa :) Täytyy myöntää että iltapesu unohtui mutta aamulla lupaan muistaa! Harjailu meni lähinnä kielen harjailuksi. Neiti tykkäsi operaatiosta ja olisi mielellään vain nuoleskellut uutta hammasharjaansa :)


7 kommenttia:

  1. Meillä hampaiden harjaus on ihan hitti (tosin ilman tahnaa). Ihana tuo ankka, mistä olet sen löytänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitä tahnaa tulee uuden ohjeistuksen mukaan pelkkä sipaisu eli ei juuri mitään :) Tuo ankka on kyllä mainio. Ostin sen kemepeel Metsoloilta, mutta pikaisen googlettelun jälkeen löysin myös tälläisen verkkokaupan mikä myy niitä; http://www.ankka.info/index.php?p=1_7_0_10
      Huomasin samalla että pidän harjaa väärin ankassa (tai sama kait sille miten pitää), se pitäisi laittaa pysty asentoon. Tuolla verkkokaupassa on ankkoja erin värisinä, ja sieltä löytyy myös pyyherengas mitä mietin kaupassa. Ja aivan ihania pankkeja ja muita ankkoja!

      Poista
  2. On kyllä ihana ankka! Täällä kans tykätään hampaiden pesusta. Niitä onkin jo huikeat 2 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans odotan alkaisko niitä nyt putkahdella ihan vauhdilla? Tuliko teillä heti perään toinen hammas? Oli kyllä tänään jotenkin poikkeuksellisen vaikea saada yöunille, että veikkaan joko hammasta tai yliväsymystä. Meillä menee aina viikonloppuna päikkärit ihan pipariksi kun ollaan sen verran paljon menossa :/ Nukkuu kyllä muttei samoihin aikoihin kun arkena..

      Poista
    2. Toinen hammas tuli aika nopeasti ekan jälkeen(Joulun aikoihin). Sen jälkeen onkin ollut hiljaista hammasrintamalla. Ehkäpä sinnekkin kohta toinen hammas putkahtaa :) Kyllä reissaaminen vaikuttaa täälläkin uniin..

      Poista
    3. Ja tänäänhän mä jo bongasinkin toisen hampaan :)

      Poista