sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Lisää bambikaveruksia

Tein vähän aikaa sitten bambikirjekuoria ja nyt viikonloppu meni taas bambiteeman parissa. Löysin alesta pinkin pöytäliinan halvalla. Olen jo pitkään halunnut testata tekstiilikyniä ja kuvioida itse tyynyjä ja pöytäliinoja. Noh, pöytäliina oli täydellinen. Sopivan kokoinen, halpa hinta ja hyvä väri (kamera vääristää väriä ja liina on oikeasti violettiin taittuva pinkki).

Päätin että ostan ainoastaan valkoisen tekstiilitussin (kapea kärkisen) ja piirrän pöytäliinan helmaan bambeja ja hänen ystäviään. Voisi kuvitella, että homma olisi helppo. Käytyäni läpi kaikki Oulun kangaskaupat, Sinooperin, kirjakaupat sekä lukuisia muita liikkeitä, oli myönnettävä ettei tekstiilitussia löydy valkoisena. Luulin pääseväni helpolla, kun ei tarvitse pelata monen eri värin kanssa, mutta toisin kävi.

En voinut kuitenkaan antaa periksi koska suunnitelma oli valmis. Sen sijaan että olisin nopeasti ja helposti piirtää sujauttanut kuviot, päädyin maalaamaan ne. Kuvat ovat melko pieniä ja niissä on melko paljon yksityiskohtia joten pienimmälläkään siveltimellä maalaaminen ei ollut kovin helppoa. Ei ainakaan, kun kuvitteli pääsevänsä piirtämällä. Jälki ei tietystikkään ole niin hienoa, mutta olen silti tyytyväinen. Ehkäpä maalattu, hieman epätasainen jälki sopii paremmin puuvillaiseen kankaaseen, minkä pinta ei ole niin huipputasainen :)





































































































Pöytäliinaa maalasin pari iltaa. Toisena sivut ja toisena päädyt. Kuvat silitetään nurjalta puolelta minkä jälkeen kuvien pitäisi kestää myös pesussa.

Pöytäliina pääsee nyt kaappiin odottelemaan lastenjuhlia :)

5 kommenttia:

  1. En voi käsittää, miten ioku osaa piirtää saatika maalata tämmösiä. Nähtävästi ilman muottia vai mikä sapluuna se nyt onkaan. Oot kyllä tosi taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura :) Alussa hahmottelin ensin kynällä mutta se jää aika rumasti pilkistämään maalin alta joten hylkäsin lopussa hahmottelun.

      Poista
    2. Nojoo, mutta ittehän sää sillä kynälläkin piirsit. Ihan kummallista, että toiset osaa noin hyvin ja toiset ei ollenkaan :)

      Poista