perjantai 21. marraskuuta 2014

The Joulukalenteri

The Joulukalenteri on tänä vuonna itse tehty ja mielestäni hauskan näköinen "tähti"-rykelmä. Järkevintähän olisi ollut tehdä kankainen taskujoulukalenteri tämän kertakäyttökalenterin sijaan, mutta nyt ei vaan motivoinut tarpeeksi.

Pinterestihän on täynnä toinen toistaan mahtavampia kalenteri-ideoita. Samoiten se pursuaa joulukortti-, koriste- ja lahjaidiksiä. Sinne vaan sivuja selaamaan ja omaa juttua etsimään. Varoituksen sana, että siinä voi mennä ilta jos toinenkin ;).

Tämän kalenterin toteutukseen tarvitsin voimapaperia, ompelukoneen ja yllätykset. Yllätystenhän ei tarvitse välttämättä olla tavaroita tai herkkuja, vaan ne voivat olla loruja, leikkejä tai koko perheen yhteistä puuhaa. Esimerkiksi `käydään HopLopissa´, `käydään mummon luona kylässä´ jne.

Tämä krääsäkalenteri tuntui nyt vaan enemmän omalta jutulta, sillä neiti keräilee pieniä My Little Ponyjä ja Sylvanian Families sarjaa. Tarrat, korut ja pinnit ovat muuten vaan aina mieleisiä pienelle tytölle. Joulukuussa sitten nähdään, mitkä yllätykset ovat parhaita :).



Tein niin, että asetin lahjan paperin päälle, ja piirsin ympärille haluamani, yksinkertaisen kuvion... tietenkin jättäen tilaa ympärille.

Paperi kaksinkerroin ja ompelukoneen ääreen. Aloitin ompelun kuvion yläpäästä, näin sinulle jää langanpäät ripustamista varten. Ommeltuasi tähden kiinni, leikkaat vaain ylimääräisen paperin pois. Helppoa! Voit numeroida tähdet mieleiselläsi tyylillä. Tussilla, tarroilla, leimasimilla tai vaikka sanomalehdistä leikatuilla numeroilla, niin kuin minä tein.


Osa valmiista tähdistä joutui koirien hyökkäyksen kohteeksi, ja homma menikin niiden osalta uusiksi. Tulipahan harjoiteltua. Osa jäi vähän sitten ryppyisemmiksi, mutta niissähän näkyy vaan tekemisen meininki ja aukaisemisen riemu ;). Tähdethän siis yksinkertaisuudessaan avataan repimällä. Tästä syystä kalenteri on kertakäyttöinen.

Tähdet ripustettiin puun oksaan, joka spreiattiin mustaksi.


Jos ei aika tai kiinnostus riitä askartelemaan kalenteria itse, löytyy kaupasta paljon hyviä vaihtoehtoja. Niin karkki-, kuin lelukalentereitakin. Myös kankaisia, itsetäytettäviä kalentereita on tarjolla.

Jos ulkonäkö ei miellytä, miten olisi vaativampaankin makuun, modernille sisustajalle tämä kaunokainen, joka maastoutuu hyvin koriste-esineeksi :).

Myös itse tehty kuvakalenteri olisi hauska toteutettava jo hieman isomman lapsen kanssa :)
Millaisia kalentereita teidän kodissa tullaan näkemään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti