torstai 27. helmikuuta 2014

Mitäs tänään syötäisiin?

Kuluneen kuukauden aikana olen joutunut kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä me syödään.. tai mitä me voidaan syödä.

Kaikki alkoi ihanasta oksennustaudista, jonka jälkeen Charloten vatsa ei ottanut rauhoittuakseen. Kokeiltiin Precosa-kuuria ja vatsaa kovettavia ruoka-aineita, mutta mikään ei auttanut. Lääkäri määräsi Charloten maitoproteiinittomalle ruokavaliolle, mutta sekään ei tuonut muutosta vatsan toimintaan. Nyt, kohta viikon ajan, neiti on ollut maitoproteiinittoman lisäksi gluteenittomalla ruokavaliolla ja se auttoi heti muutamassa päivässä. Keliakiaa ei testien mukaan ole, mutta tällä jatketaan varmaan niin kauan kunnes vatsa on varmasti taas kunnossa. Jatkosuunnitelmaa ei ole vielä lääkärin kanssa ehditty tekemään.

Nyt ruokakuviot ovat menneet uusiksi ja joudun lukemaan tarkkaan kaikki ainesosaluettelot. Gluteeniton-laktoositon olisi huomattavasti helpompi kuin, gluteeniton-maitoproteiiniton. Vaikka Charlotte onkin toisinaan aika ranttu ruoan suhteen, on hän onneksi pitänyt gluteenittomasta puurosta ja leivästä. Myös maidottomat ja gluteenittomat suklaamuffinssit maistuu superhyvin, vaikka mielestäni ne ovat mauttomia ja maistuvat korkeintaan pahville. Siksipä teinkin neidille herkullisia mustikkamuffinsseja, jotka onnistuivat mielestäni ulkonäköä lukuunottamatta todella hyvin. Makukaan ei eroa normaaleista muffineista. Mutta arvatkaa. Neiti ei tykkää niistä, vaan kinuaa kaupan "pahvikakkuja".

Eilen ruokana oli kanakepakot ja riisiä. Aikuisille oli ananasdippilisuke, jota suosittelen lämpimästi!

Iltapalaksi oli pala munakasta, jossa oli paprikaa, parsakaalia ja jauhelihaa. Lisäksi gluteenitonta kaurapuuroa.

Jos olette törmänneet esim. johonkin kivaan blogiin, jossa on paljon gluteenittomia reseptejä niin vinkatkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti