lauantai 11. toukokuuta 2013

Sopii kuin nenä päähän

Huomenna vietetään äitienpäivää ja itselleni se on ensimmäinen. Mennään tietysti mummolaan ja sen jälkeen isomummolaan. Kajaanin mummoja on muistettu korteilla ja kuvilla. Charlotte on niin onnekas, että mummeja ja isomummeja on yhteensä 6.

Huomenna on myös Charloten nimipäivä :). Helppo muistaa, kun on niin lähellä syntymäpäivää.

Meillä oli nimi päätettynä jo ennen Charloten syntymää. Sulassa sovussa, ja niin että nimi miellytti tietysti molempia. Charlotte ehdotus tuli minulta ja Aki ehdotti toiseksi nimeksi sitten Oliviaa, ja sehän kävi minulle :).

Osa oli sitä mieltä, ettei lapsen nimeä voi päättää ennen kun lapsen on nähnyt. Näyttääkö lapsi sen nimiseltä? Tähän voin vastata; tiedätkö ketään kuka ei näyttäisi nimeltään? Jos nimi on vanhempien näköinen, on se myös varmasti heidän lapsensa näköinen. Näin minä uskon.

Miksi juuri Charlotte ja Olivia. Itse halusin nimen, jota ei löydy tuttavapiiristä. Pidän myös kansainvälisistä nimistä, erityisesti ruotsalaisista.  Aki taas halusi Olivian, koska ei pidä ihan niistä perinteisimmistä nimistä ja hyvin miehille ominaiseen tapaan vain totesi, että Olivia on kiva nimi :).

Itseäni jännitti vanhempien ihmisten suhtautuminen nimeen. Pitäisivätkö he sitä liian omituisena? Isomummosta se on hieno ja suorastaan kuninkaallinen nimi. Siksipä Charlotte sekoittuikin alkuun Estelleksi ;).



Mielestäni Charlotte on aivan Charloten näköinen, enkä hänelle muuta nimeä osaisi kuvitellakaan :)

Väestörekisterin mukaan vuosina 2010-2012 Charlotte nimen sai 93 tyttövauvaa. Olivian sen sijaan sai 3327 tyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti