sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Britax B-Motion

Uudet matkarattaat ovat päässeet jo useaampaankin otteeseen ajelulle. Tähän mennessä matkarattaat ovat toimineet hyvin ja olen tyytyväinen ominaisuuksiin, jotka vaikuttivat rattaiden valintaan.

Matkarattaat ovat siis Britaxin uutuus, B-Motion.



















Yhden käden kasausmekanismi ja se lukittuu automaattisesti pieneksi paketiksi kuljetusasentoon.

Kevyt alumiinirunko.

Joustavat ilmakumirenkaat, jotka helpottavat menoa huonommalla kelillä. Kääntyvät etupyörät ja jousitukset. Etupyörät voidaan tarvittaessa lukita kulkemaan suoraan.

Säädettävä työntöaisa jossa niveltoiminto. Säätyy siis helposti kaiken pituisille työntäjille.

Selkänoja säädettävissä portaattomasti aina makuuasentoon asti.

Iso suojaisa kuomu sisältää tuuletusikkunan ja vetoketjulla aukeavan hyttysverkollisen lisäosan.

Kuomussa on säilytystasku ja irrotettava takaosa.

Sisältää irrotettavan turvakaaren.

Tilava tavarakori, max kuormitus 4kg.

Ratasta voidaan käyttää vastasyntyneestä 17kg saakka.

Väreinä oli musta, ruskea ja kuvassa näkyvä punainen.



Meille tuli siis mustan väriset. Tässä kuvassa rattaat ovat makuuasennossa ja kuomu alhaalla, ilman turvakaarta.


Odottamani ilmakumirenkaat jousituksilla, thänk juu! Kuomua saa jatkettua todella pitkäksi, ei varmaan häikäise! :) Mielestäni ominaisuudet ovat tarpeellisia ja käytännöllisiä. Ei mitään turhaa, vaan simppelin toimivaa.



12 kommenttia:

  1. Kivan näköiset! Meilläkin harkintalistalla.. Mietin vaan että onko turhan isot matkiksiksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kriteeri on että ne pitää taittua mahdollisimman pieneksi paketiksi niin varmasti löytyy paljon vaihtoehtoja mitkä kasaantuu pienemmäksi. Itseä harmittaa vaan niiden pieneen kasaan menevien matkiksien kiikkerä olemus. Näissä on kuitenkin hieman isommat renkaat ja tuntuu että se vaikuttaa aika kivasti menoon esim kaupungilla mukulakivityksillä. Olleet nyt ahkerassa käytössä ja edelleen tyytyväinen :)

      Poista
  2. Onko kesän käytön aikana havaittu jotain mikä olisi näiden rattaiden 'heikoin lenkki'? Kaikista malleista kun tuntuu aina loppujanlopuksi löytyvän joku juttu joka rupeaa ärsyttämään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, eipä oikeastaan mitään ylläreitä ainakaan. Ainoa miinus mielestäni on ettei selkänojaa saa ihan pystyyn, eli lapsi nojaa aina hieman taakse päin. TOSIN, meillä tyttö itse näpöttää edessä ja pitää turvakaaresta kiinni joten ei häntä haittaa. Mitään vikoja ei ole ilmennyt ja rattaat ovat kuin uudet vaikka niitä on käytetty päivittäin. Säädettävä työntöaisa on ihan huippu koska olen pituudeltani 160cm enkä voisi enään kuvitellakaan rattaita ilman sitä! Olen siis ollut tosi tyytyväinen :)

      Poista
    2. Niin ja täytyy vielä sanoa että aluksi harmittelin sitä että makuuasennossa jalat taittuu alas, eli käsittääkseni jalkaosaa ei saa nostettua. Tyttö ei ole kuitenkaan koskaan ollut siitä moksiskaan vaan on nukkunut monen tunnin päikkäreitä rattaissa :)

      Poista
    3. Kiitos tiedoista. Kävin katsomassa noita kaupassa ja vaikuttivat kyllä hyvältä kompromissilta pienempien cityrattaiden ja raskaiden emmaljungien väliltä.

      Selkänoja kieltämättä jää aika alas. Voisikohan niihin kehittää jonkun oman virityksen, jolla se nousisi vielä pystympään?

      Poista
    4. En oikein keksi mitä viritystä voisi kehitellä. Jotain tyynyä selän taakse? Meillä kyllä neiti on nykyisin niin reteellä asenteella että loikoilee oikein mukavan näköisenä rattaissa (ellei sitten istu ihan reunalla ja pidä kiinni turvakaaresta jolloin selkänojasta ei olisi edes mitään iloa). Ehkä se selkänoja asiakin on vaan omasta mielestä huono.. Kokeilitko mitä itse matkustaja oli mieltä :)?

      Poista
  3. Moikka Jenny! Mä olen etsimässä meille uusia matkiksia, koska mun selkä on niin rikki, etten pysty enää työntämään Inglesinoja. :( Inglesinat ovat muuten todella hyvät rattaat, mutta eivät enää sovi mun selälle. Kävin eilen kaupassa testailemassa eri rattaita ja nämä B-Motionit vaikuttivat ehkä parhailta. Oletteko te edelleen olleet tyytyväisiä? Oletteko talveksi vaihtaneet isommat renkaat eteen? Onko niiden kanssa yhtä hyvä työntää? Oletteko käyttäneet läpi talven näitä rattaita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna. Ollaan edelleen erittäin tyytyväisiä. Mitään vikoja ei ole ilmennyt ja rattaat ovat olleet lähes päivittäisessä käytössä. Myytiin vaunujen ratasosakin nyt pois kun tulee vaan käytettyä näitä. En ole edes tajunnut että talveksi voisi vaihtaa isommat renkaat eteen! Esim tänään oli kaupungissa ihan järkyttävä sohjosää ja joutui kyllä reippaammin työntämään mut en tiedä kulkeeko mitkään rattaat kovin paljon paremmin tuollaisella säällä. Tuossahan on tosi hyvä työntöaisansäätö ja se oli myös meillä yksi tärkeimmistä kriteereistä. Minä olen niin lyhyt että selän takia on tärkeää että työntöaisa on oikealla korkuudella. Olen ollut todella tyytyväinen myös pitkään aurinkolippaan ja siihen että rattaat ovat jämäkän simppelit ja toimivat ilman turhia "rahastavia" krumeluureja.

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä! Mä käyn tänään liikkeessä vielä uudelleen testityöntelemässä ja mikäli vaikuttaa edelleen yhtä hyviltä, niin nämä taitavat kotiutua meille. :) Muistatko yhtään mitä te näistä maksoitte? Ostitteko ihan Suomesta vai tilasitteko ulkomailta? Vertailitko eri liikkeiden hintoja? Täällä pk-seudulla hinta on kaikissa liikkeissä 319. Netistä saisi varmaan edullisemmin, mutten ole jaksanut vielä selvittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostettiin Oulun lastetarvikeliikkeestä. Mun mielestä hinta oli tuo sama 319e, mut ehkä me saatiin jotain pientä alea kun ostettiin samalla turvaistuinkin. En jaksanut silloin hirveesti vertailla kun muistaakseni nuo rattaat oli sillon vasta tulleet markkinoille eikä niitä joka paikassa vielä ollut. Lisäksi koen ulkomaalaiset nettikaupat hieman hankalaksi kun ei voi koskaan olla täysin varma tuleeko sitä pakettia perille vai ei. Että jos jostain oisi saanut muutaman kympin halvemmalla niin kyllä mä silti liikkeestä oisin suoraan ostanut :)

      Poista
  5. Kannattaa katsoa nyt nämä vaunut kiddicare.com:sta. Nyt ne ovat tosi hyvässä alessa ja tuli meille kotiin toimitettuna viikossa. :-)

    VastaaPoista