perjantai 15. marraskuuta 2013

1,5-vuotias!

Nyt on jälleen yksi tärkeä välietappi saavutettu :) Neiti on nyt 1,5-vuotias ja paljon on kehitystä tapahtunut puolessa vuodessa.

Meidän 1,5-vuotias käy päivähoidossa, ja viihtyy siellä erinomaisesti. Koska hän on ainokaisemme, saa hän päiväkodissa kaipaamaansa seuraa toisista lapsista. Myöskin positiivisten kokemusten lisäksi hän oppii jakamaan tavaroita, odottamaan vuoroaan, ja pettymäänkin välillä :) Päiväkotiin jää mielellään ja hoidossa oleminen tekee selvästikin Charlotelle hyvää.  Päiväkodin ryhmäkuvasta on tullut todella tärkeä. Kuvaa katsotaan päivittäin ja Charlotte osoittaa ja nimeää kuvasta tarhakavereitaan. Päiväkoti on tuonut myös mukanaan järkyttävät flunssaputket. Tällä hetkellä neidillä on korvatulehdus vol 3, ja angiina!! :( Onneksi kipukynnys on korkea.

1,5-vuotisneuvola oli pari viikkoa etuajassa ja siellä pituudeksi ja painoksi saatiin 10,3kg/82,3cm.
Neuvolassa oli siitä erikoinen meininki, että odottamieni palikoilla rakentamis- tai palapelitestien sijasta testattiin vain pinsettiote. Pinsettiote!!? Mitä ihmettä, sehän testattiin jo kauan aikaa sitten. Huvittavinta oli, ettei Charlotte edes suostunut sitä näyttämään, mutta kerroimme kyllä että hän on osannut sen jo kauan aikaa.

Neiti liikkuu ketterästi. On kävellyt jo yli puoli vuotta, juoksee, tanssii, kiipeilee ja tekee kuperkeikkoja. Ymmärtää puhetta hyvin, ja puheenkehitys on ottanut viimeisenä parin viikon aikana huiman harppauksen. Sanoja sanoo ainakin 50 ja nyt parin viikon aikana alkanut toistamaan paljon sanoja. Sanoo aika hyvin sanoja oikein ja ymmärrettävästi, muutamia väännöksiä mahtuu tietysti joukkoon; Ottoope (joka tarkoittaa Roopea), meidän toinen koiramme on Otto, ja sen sanoo oikein. Sanoi yhdessä välissä usein `piika´, mutta tarkoittaa ilmeisesti piirtää, jonka sanoo nykyään piitää. Nalle Puhista tuttu Tiikeri on tiigiigii :). Sanoo myös yksinkertaisia lauseita kuten `en ota´, `ei tuu´.


Charlotte nukkuu yönsä omassa huoneessa. Useimmiten nukkuu täydet yöt, silloin tällöin herää yhdesti. Tutti ja uniriepu ovat äärimmäisen tärkeitä. Nukkuu yhdet päikkärit. Päikkäreille ja yöunille meno tapahtuu useimmiten kivuttomasti ja ihan vain jättämällä neiti sänkyynsä.

Charlotte on todella ujo ja vierastaa paljon. Kylässä antaa itsestään kiltin ja hiljaisen kuvan. Kotona taas on aikamoinen riiviö ja draamakuningatar. Oma tahto on tässä kohtaa erittäin kova. On isästään todella mustasukkainen.

Suosikkijuttu on Titi-nalle, mikä alkaa mennä jo naurettavuuden puolelle. Katsoisi tai kuuntelisi Titiä koko ajan ja joutuukin pettymään useita kertoja päivässä sen vuoksi. Osaa jopa laittaa levyn dvd-soittimeen ja laittaa sen pyörimään. Yritettiin viikonloppuna katsoa elokuvaa, mutta Charlotte päätti että katsotaankin Titiä ja otti meidän leffan pois ja laittoi titi-levyn tilalle :D Tykkää että luetaan yhdessä kirjoja. Luukkukirjat ovat pop. Palapeleistä ei toistaiseksi välitä, mutta rakentelee mielellään palikoista torneja. Rakastaa myös ankkakylpylelujaan ja kylpemistä. Myös piirtäminen on lempipuuhaa. 

 Sellainen on meidän rakas 1,5-vuotias <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti