perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pähkäilyä turvaistuimista

Charlotte pärjää vielä hetken turvakaukalossaan, mutta turvaistuimen hankinta alkaa silti olla jo melko ajankohtainen.

Tärkeimpänä kriteerinä tietysti turvallinen istuin. Olen myös ehdoton sen suhteen, että istuin on käännettävissä sekä selkä, että kasvot menosuuntaan päin. Yllättävää miten vähän sellaisia istuimia oikeasti on!

Vaihtoehtoja oli oikeastaan vain kolme. Graco Cosmic, BeSafe izi Combi X3, ja Cybex Sirona.

Kaksintaistelua on käyty nyt BeSafen ja Cybexin välillä.

Oikeastaan mitään kaksintaistelua ei enään ole sillä BeSafen istuin ei mahtunut meidän autoon. Tai kyllä se mahtui mutta vei tilaa aivan tolkuttomasti. Lisäksi yksi suurimmista ongelmista on meidän auton penkkien malli. Kun istuin oli paikoillaan ja tyttö siinä, retkotti hän eteenpäin ikävästi vaikka turvaistuin oli lepoasennossa. Tuo istuin piti siis unohtaa vaikka oltaisiinkin saatu siitä houkutteleva tarjous.

Sitten tämä uutukainen Sirona. Sopi autoon hyvin, ja tilaa jäi mahtavasti. Tässä istuimessa on paljon kaltevuuden säätöä eikä tytön tarvinut retkottaa istuimessa. Cybex lupaa istuimen menevän 4-vuotiaaksi, mutta itse epäilen. Charlotte on aika pikkuruinen ja silti niskatuki oli jo nyt toiseksi ylimmäisessä pykälässä! Niskatuella ei ole merkitystä jos kasvot on menosuuntaan, mutta minä siis haluan että tyttö istuisi mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan.

Tästä istuimesta onkin puhuttu paljon netin keskustelupalstoilla ja ongelmaksi onkin muodostunut tuo matala niskatuki. Moni onkin sanonut että muuten olisi varmasti tämän turvaistuimen ostanut, järkyttävästä hinnasta huolimatta.

No ei hätää! Myyjä tiesi kertoa että Sironasta on tulossa paranneltu malli missä on huomioitu juurikin tuo niskatuki. ... ja arvatkaa, sitä on jo varastoissa! Lauantaina testaamaan siis tuo uusin Sirona.

Yksi Sironan kivoista ominaisuuksista on että se kääntyy myös sivuttain. Lapsen vöihin laittaminen on näin ollen paljon helpompaa. Hintaa tällä istuimella on 599e. Ai miten niin me syödään loppu vuosi makaroonia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti