sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Harrastuksia

Olen unohtanut kertoa uudesta harrastuksestamme, nimittäin värikylvystä! Ensimmäinen kerta oli keskiviikkona ja mentiinkin sinne koko perhe yhdessä.

Värikylvyssä lapset saavat maalata luonnon materiaaleilla ja aika sotkuista puuhaahan se on :)

Valveen kuvaus värikylvystä;

Värikylpypajojen toiminta on suunnitelmallista varhaista taidekasvatusta. Tehtävien suunnittelusta vastaa koulutettu ohjaaja, joka huomioi sekä turvallisuuteen että taidekasvatukseen liittyvät näkökulmat suunnitelmissaan. Työskentely on käytännössä erilaisten materiaalien tunnustelemista ja kokemista monipuolisesti ja aistien virittämistä taiteen ympäristössä. Työpajat alkavat yhteisen työskentelyn osiolla ja päättyvät yleensä jokaisen osallistujan omaan maalaustehtävään. Aivan pienimmätkin vauvat osaavat tutkia annettuja materiaaleja yhdessä vanhempansa kanssa ja isompien lasten tehtävissä huomioidaan jo karttuneet taidot.
 Työskentelyn tavoitteena on tarjota moniaistisia virikkeitä turvallisilla materiaaleilla sekä rohkaista leikkiin ja visuaaliseen ilmaisuun. Toiminta tapahtuu lasten ehdoilla ja ryhmässä huomioidaan osallistujien yksilölliset lähtökohdat. Tavoitteena on leppoisa lasten ja vanhempien yhdessä oleminen ja tekeminen.

Kuva lainattu täältä


Ensimmäisellä kerrallamme kävimme "puolukkaretkellä". Vauvat hypistelivät ja ihastelivat ruskan lehtiä sekä yrittivät pyydystää puolukoita (punaisia lankakeriä). Retken jälkeen siirryttiin itse asiaan, eli maalaamiseen. Maalaminen tapahtui, milläs muullakaan kuin puolukoilla :)
Kameran saa ottaa mukaan muutaman viikon päästä ja katsotaan jos saadaan Charloten kanssa joku mukaan kuvaamaan :) Työt saa mukaansa viimeisellä kerralla.

Harrastamme värikylvyn lisäksi myös muskaria joten aktiviteetteja löytyy! Vapaapäivinä kierrämme kirppareita ja kyläilemme, meillä ei käy aika pitkäksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti