lauantai 1. kesäkuuta 2013

Nopsa iltapala pikkuiselle

Sää on jatkunut helteisenä ja ollaan oleiltu paljon ulkona. Vesipullo kulkee tietysti koko ajan mukana ja onneksi vesi maistuukin tytölle hyvin. Ruokaa sen sijaan uppoaa vaihtelevasti. Eipä sitä itselläkään lämpimillä keleillä ruokahalu ole samanlainen kuin normaalisti.

Kun syöminen ei innosta, niin paras kikka on sormiruoka! Meillä Charlotte syö käsin kaikki itse tehdyt ruoat. Kaupan soseet syötetään lusikalla. Lusikka on usein tarjolla myös kotiruoalla, mutta sormet kyllä hakkaa lusikan 100-0.

Pätkä Kaksplus.fi sivuston sormiruokailujutusta:

"Kokonaisuutena Rapleyn ja Murkettin kirja on suorastaan julistuksenomainen, ja siinä sormiruokailulle listataan paljon hyötyjä. Menetelmän haasteina mainitaan vain, että sotkua voi aluksi tulla tavallista enemmän ja ympäristö voi suhtautua sormiruokailuun epäilevästi. Kirsi Otronen pitää sormiruokailun keskeisinä etuina sitä , että perheen yhdessä syöminen lisääntyy, kun vauva on alusta asti mukana samassa ruokapöydässä ja sitä, että koska kasvikset ja hedelmät ovat sormiruokailussa keskeisiä, vauva tottuu niiden syömiseen. Näin niitä on toden näköisemmin runsaasti myös hänen myöhemmässä ruo kavaliossaan. Sormiruokailussa vauvalle annetaan mahdollisuus kehittää taitojaan, mikä niin ikään on Otrosen mielestä hyvä asia. Menetelmä esimerkiksi olettaa, että vauvaa ei tarvitse opettaa pureskelemaan, vaan hän oppii luonnostaan hallitsemaan pureskeltavia ruokia suun kasvaessa ja kehittyessä."

Tuossa on juuri niitä syitä, miksi meillä on aloitettu sormiruokailu. Syöminen on lapselle paljon mielenkiintoisempaa (ainakin meidän tytölle) ja koko perhe syö yhdessä samaa ruokaa.

Charlotelle ei tänään oikein kaupan piltit maistuneet, joten piti keksiä mukavaa sormiruokaa pitkin päivää. Hyviä välipaloja ovat esimerkiksi hedelmät, marjat, leipä ja talk-murut.

Illasta päätin tehdä pitkästä aikaa mikromunakkaan.


Miksi se munakas pitää valmistaa mikrossa? Yksinkertaisesti, se on vain niin helppoa ja nopeaa!

Tähän munakkaasen olisi kieltämättä voinut nähdä enemmän vaivaa mutta tällä mentiin kun ruokaa piti saada nenän eteen silmän räpäyksessä.

Pieneen kulhoon yksi kananmuna. Joukkoon pari lusikallista maitoa, eiliseltä lihapullia ja hieman mausteita. Sekoita ja mikroon. Täydellä teholla pari minuuttia.Päälle tuoretta tomaattia.

Munakkaaseenhan voi laittaa oikeastaan mitä vain, esim vihanneksia. Meillä mentiin tänään näin helpolla, ja suurella ruokahalulla Charlotte hotki annostaan :).





Charloten uusin villitys on huijaaminen. Hän mm. juoksee muka syliin ja viime hetkellä kääntyykin ja kikattaa juostessaan karkuun. Hän myös ojentaa esineitä, mutta vetääkin äkkiä kätensä pois. Tänään hän tarjosi Otolle munakasta, mutta Oton kurottautuessa nappaamaan ruokaa pistikin ne nopeasti omaan suuhunsa. Otto parka!

... Huijasipa hän jopa neuvolantätiä. Pitäähän sitä toki vähän keppostellakin, äidin tyttö ;)

1 kommentti: