perjantai 8. helmikuuta 2013

Rakkautta ilmassa

Ystävänpäivä lähestyy ja niin myös hääpäivämme. Hääpäivämme osuu tiistaille joten juhlistamme sitä jo huomenna. Syntymäpäiväni on tänään joten huomenna sitten kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja ehkä myös vähän sitä ystävänpäivääkin :)

Ystävänpäivään olen valmistautunut jo hyvin, hääpäivään en niinkään, mutta vielähän tässä on päivä aikaa ;) Ystävänpäivään on vielä hyvin aikaa joten ehdit keksiä vaikka mitä ihanaa ystävällesi. Itse olen hääräillyt onnenkeksien (fortune cookies) parissa. Onnenkeksithän perinteisesti kätkevät sisälleen ennustuksen, mutta näissä minun tekemissäni ne sisältävät kohteliaisuuden ystävälle.



















































Keksien taikinan tekeminen on helppoa ja nopeaa. Haastavuus perustuu sitten keksien taitteluun ja erityisesti nopeuteen. Vaikkakin keksien tekeminen on mielestäni suht helppoa (kunhan siihen pääsee jyvälle), on se silti tuskastuttavan hidasta puuhaa. Paistoin aina vain kaksi keksiä kerrallaan, ja n. 8-10min. Keksi täytyy taitella heti kun se tulee ulos uunista tai muuten se murenee.

Tärkeimmät apurit on muki ja muffinssivuoka. Keksi nostetaan pelliltä työalustalle, sujautetaan viesti sisään, taitetaan kahtia, ja tehdään vielä taitos painaen keksiä mukin reunaan vasten. Jäähylle muffinssivuokaan, pysyy näin muodossaan.



















































Keksit voi halutessaan koristella, mutta se ei ole pakollista. Itse ajattelin kuitenkin viettää tämän illan koristellen. Kuvia koristelluista kekseistä ja pakkausideaa tulossa myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti