torstai 13. maaliskuuta 2014

Budapest

Piipahdettiin viime viikolla minilomalla Budapestissä tiistaista lauantaihin. Minulle ja Charlotelle kaupunki oli uusi tuttavuus. Sää oli mitä parhain kaupunkilomailuun. Oli mahtavaa saada taas pukeutua kevätvaatteisiin sään ollessa +15-20 astetta. Kaupunkia ei todellakaan koluta läpi viikossa, koska on niin paljon nähtävää: ostoskeskuksia, merkkiliikkeitä, paljon second hand kauppoja, hyvää ruokaa etc. Ruoka oli erittäin halpaa, joten suosittelenkin kokeilemaan tässä kaupungissa kaikkea uutta ja herkullista. Shoppailun lomassa voi huoletta piipahtaa välillä leivoskahville, sillä se ei varmasti maksa paria euroa enempää. Söimme esim. kreikkalaisessa ravintolassa missä annos juomineen päivineen oli 4e. Suuri ero suomalaisiin ravintoloihin löytyy siinä, ettei läheskään joka paikassa ole laktoosittomia vaihtoehtoja, saati sitten gluteenittomia.

Hotellimme oli Continental Hotel Zara, jota voin suositella lämpimästi! Sijainti oli hyvä, palvelu pelasi, sähköpostiisi vastattiin. En keksi mitään pahaa sanottavaa. Keittiö valmisti pyynnöstämme joka aamu Charlotelle gluteenittoman puuron, pisteet siitä :)

Matkustimme jalkaisin, ratikallla, bussilla ja metrolla. Käytössä oli Budapestcard, oli meille ehdoton, suosittelen! Charlotte oli mitä mainiointa matkaseuraa. Istui tyytyväisenä rattaissa seuraillen kaupungin menoa. Kaupungista löytyy myös leikkipaikkoja lapsille sekä muutenkin mukavaa nähtävää. Me kävimme Tropicariumissa ja eläinpuistossa :) Eläinpuisto oli ihan keskustassa ja todella suuri. Kannattaa ehdottomasti käydä! Tropicarium oli kauempana ostoskeskuksen yhteydessä. Se oli ehkä pienempi mitä odotin, ja loppujen lopuksi aika nopeasti vierailtu, mutta sen jälkeen kävimme vielä shoppailemassa ja syömässä ostoskeskuksessa. En tiedä oltaisiinko osattu kovin hyvin perille ilman opasta.

Oppaana meillä toimi unkarilainen Kinga-ystävä :) Kinga jaksoi kävellä meidän kanssa pitkin Budapestin katuja aamusta iltaan ja oli aivan suunnaton apu. Aikaa ei tuhraantunut reittien miettimiseen, kun seurasimme vain Kingan perässä. Hän toimi meille tulkkina, tutustutti unkarilaiseen perinneruokaan, neuvoi parhaat kahvilat ja shoppailupaikat :) Myöhemmin joukkoomme liittyi myös Kingan sisko Dodo ja hänen ystävänsä Vivi. Voitte varmaan arvata miten hauskaa se Charlotesta oli. Tytöt hauskuuttivat ja huomioivat Charlottea koko ajan ja neiti nautti! :)

Vaikka ruoka olikin Budapestissä halpaa, olivat merkkivaatteet Suomen hinnoissa. Käy oopperassa tai baletissa, se on edullista! Osta liput suoraan oopperatalosta, se on edullisempaan. Ravintoloissa jätä tippiä, kaupoissa ei tarvitse.

Loppuun vielä pieni video reissusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti