tiistai 16. huhtikuuta 2013

11kk!

Eilen, ihan varkain tuli jälleen kuukausi täyteen, ja nyt enään 1, siis 1! kuukausi ihan ihka oikeaan ensimmäiseen syntymäpäivään.

Kuukaudessa ollaan taas ehditty esimerkiksi sairastella. Ollut oksennustautia, kuumetta, milloin mitäkin. Lupaattehan että kesällä ei sairastella!?

Hampaita on tullut lisää ja ne on varmasti olleet osasyyllinen hulinointiin. Alhaalle tupsahtanut kolmas, ja ylhäällä pilkistää 3! Aikamoista.

Puhumiseen ei ole tullut kummoisempaa muutosta. Kaikki on `äitä, äittä, tai äiti´. Jutustelee myös pitkiä aikoja hokemalla `tätätätätätä´. Saattaa sanoa ei, eli `ee´, vauva ja hauva. Tänään saattoi yrittää sanoa Otto, mutta ihan takuuseen en siitä vielä mene :)

Ihan ihmeellinen, protestoin äidille-vaihe on myös menossa. Jos kiellän tekemästä jotain, tai otan luvattoman esineen pois kädestä, niin Charlotte päristelee otsa kurtussa äidille. Jos joku muu kieltää alkaa alahuuli väpättämään, mutta äidille on ilmeisesti helppo uhmata?

Eteneminen tapahtuu konttaamalla ja nykyään myös kävelemällä. Ei meno nyt kovin vakaata vielä ole, mutta kävelee noin 2-3 metrin matkoja ilman tukea.

On edelleen siro tyttö. Ruokaa uppoaa vaihtelevasti, ja sairastelutkin tietysti aina vaikuttavat. Tänään kuitenkin mitataan ph-mittauksella mahdollista refluksia. Kärttyinen tai itkuinen Charlotte ei ole ollut koskaan, tai mikään kova pulauttelijakaan, mutta refluksilääkkeellä on todettu syömisen parantuvan joten tästä syystä nyt katsotaan nouseeko mahasta happoja.




















Mittaus piti tehdä itse asiassa eilen, mutta neiti päätti illalla repiä letkun pois, ja näin mittaaminen keskeentyi. Noh, paremmalla onnella tänään.

On hauska huomata että Charlotte ymmärtää jo hyvin sanoja. Esim `missä hauva, tai missä isi?´- katsoo oikeaa kohdetta. `Hei, hei´-vilkuttaa, ja `haloo´-laittaa käden korvalle.


























Nyt vain odotellaan uusia jekkuja, ja kävelytaidon harjaantumista. Vielä ei ponnista itse maasta ylös, mutta luulen että oppii taidon ennen synttäreitä. Myös serkun pitäisi syntyä ihan lähi aikoina joten aivan kohta päästään ihailemaan pienen pientä vauvaa :)



























Huomenna päästään letkuista eroon, toivotaan että ne pysyvät siihen asti paikoillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti